Ishockey

Nyköping vann utan problem

Nyköping hade som väntat inga problem att vinna mot Skå, som är seriejumbo i division 1D. Hemmalaget vann med 6-2 (1-0, 4-1, 1-1).

Det var en relativt loj inledning från hemmalaget Nyköpings sida. Det dröjde drygt 16 minuter innan Robin Jalkerud satte 1-0. Efter bara en halv minut av den andra perioden kvitterade Skå. Då lade Nyköping i en högre växel. Det resulterade i fyra mål på mindre än fem minuter. Elias Bjuhr, Joakim Hedlund, Mikko Mattila och Ronny Björlin svarade för dessa.

– Vi måste trycka på och köra det enkla spelet även mot lagen som är lite sämre. Det tycker jag att vi gjorde i den andra perioden, säger Robin Jalkerud, som också gjorde 6-2 målet i den tredje perioden.

Det kunde dock ha blivit betydligt större siffror. Nyköping vann skotten med 47-18 men en storspelande målvakt i Skå i kombination med en viss oskärpa i avsluten från hemmalagets sida gjorde att matchen slutade 6-2.

– Det viktiga är att vi vinner matchen men några puckar till borde vi ha tryckt in, säger Jalkerud.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista