Innebandy

Onyx ångar på

Nyköpingslaget Onyx fortsätter att vinna i division 1 mellersta. Borta mot Skoghall kom nykomlinglagets sjätte vinst utav sju möjliga. Detta sedan laget vänt flera underlägen i matchen.
– Vi har en jäkligt bra lagmoral i gänget, berättar Onyx tvåmålsskytt Sam Jonsson.

Bortamötet mot Skoghall var en seriefinal. Onyx seger satt också långt inne. Hemmalaget ledde med 1-0 efter första perioden. I andra perioden började Skoghall bäst och gick upp till en 3-0-ledning. Det fick Nyköpingslaget att vakna och innan perioden var slut hade Sam Jonsson reducerat till 3-2.

7.40 in i sista perioden hade Skoghall återigen ryckt ifrån till en tremålsledning då resultattavlan visade 5-2. En minut senare replikerade Onyx till 5-3. Publiken trodde att resultatet skulle stå sig matchen ut för resultatet stod sig länge. Med tre minuter kvar av matchen tog Onyx tränare Johan Wiggur time out. Vad han pratade om där avgjorde säkerligen matchen till Onyx fördel. 

– Vi snackade igenom hur vi skulle spela, körde in förstakedjan, tog ut målvakten med två minuter kvar och visade stort tålamod, förklarar Jonsson.

Detta gav resultat och med en minut kvar av matchen reducerade Onyx till 5-4 och med 13 sekunder kvar att spela kvitterade Sam Jonsson till 5-5. Jonsson som kom till Onyx från Balrog inför den här säsongen har Elitserierutin och har redan gjort fem mål och 12 assist för sin nya klubb.  

– Vi har en jäkligt bra lagmoral i gänget, berättar Onyx tvåmålsskytt Sam Jonsson.

I förlängningen avgjorde sedan Peter Norström efter bara 57 sekunder. Passningen stod Jonsson för som gjorde en mycket bra match. Onyx möter i nästa omgång Odelberg/Gustavsberg på hemmaplan.

Hur ser du på fortsättningen och Onyx chanser på Elitseriekval framåt våren?

– Det är väldigt långt kvar. För att gå hela vägen till ett kval handlar det om att spela på topp hela tiden och man får inte ha några svackor men som det känns nu känns det väldigt bra så att vi har ju absolut en chans att ligga med i toppen efter 22 omgångar, menar Jonsson.

Joel Hamberg
joel.hamberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista