SÖRMLAND

Folkpartist kritiserar radioskugga

Den sörmländska riksdagsledamoten, folkpartisten Liselott Hagberg, kräver nu svar på vad den moderata kulturministern gör för att se till så att alla Sörmlänningar framöver kan lyssna på radion.

I delar av länet är det svårt att få in vissa radiokanaler och det här är enligt folkpartisten ett problem, eftersom radio och tv fyller en viktig funktion.

Dels när det gäller information, opinionsbildning och underhållning, och dels när det gäller varningar och information till allmänheten.

Hagberg påpekar att det trots att de sömländska kommunerna ligger mitt i en av landets viktigaste tillväxtregioner, på många håll är problem med att få in radiosändningar.

– Länets befolkning saknar därmed möjlighet att ta del av ett varierat radioutbud samt få del av viktig samhällsinformation. Problemen är väl kända sedan lång tid tillbaka. Åtgärder har visserligen vidtagits som förbättrat situationen i vissa delar av länet, problemet kvarstår dock i andra, skriver Liselott Hagberg i brevet till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".