sörmland

Ny musik- och teaterchef

Maria Weisby blir ny chef för landstingets Sörmlands musik och teater. Bredden hos Sörmlands musik och teater var det som fick Weisby att söka jobbet som musik och teaterchef. Maria Weisby säger att hon sökte jobbet som musik- och teaterchef bland annat för bredden, att man jobbar med både teater, dans, film och musik och att hon brinner för samarbeten.

Weisby är från början skådespelare, men har det senaste tretton åren mest ägnat sig åt regi, bland annat av 2001 års julkalender Kaspar i Nudådalen.
Senast kommer hon från ett jobb som chef för Teaterhögskolan i Luleå.

Det finns vissa delar där hon vill se en utveckling på sin kommande arbetsplats.
– Jag skulle vilja se mer vuxenteater, utveckla samarbetet mellan konsten och teater/dans och utveckla Film i Sörmland där det för tillfället är så gott som en människa som sköter det mesta idag, säger Maria Weisby.

Hon tror att idogt och långsiktigt arbete gör allt fler människor intresserade av dans, teater och film.

– Jag tror att man kan få folk till konstnärlig verksamhet genom visa på hur berikande det är, säger Weisby som tillträder sin tjänst efter nyår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista