ESKILSTUNA

Åklagaren yrkade på morddom

Fem års fängelse för mord. Det yrkade åklagaren på i rättegången mot den 18-årige man som åtalats för att ha knivhuggit en 16-åring till döds i Hallstahammar i slutet av augusti.

Misstankar om hot och risker i samband med rättegången gjorde att alla besökare fick passera genom en metalldetektor, det fanns också flera poliser på plats.

När den åtalades advokat under rättegången frågar sin klient hur han ser på sin framtid, om han kan återgå till ett normalt liv efter ett eventuellt avtjänat straff svarar han: ”Inte i Västerås”, han tror att han i så fall måste flytta till någon annan ort.

Åklagaren sade i sin slutplädering att teknisk bevisning visar att det var 18-åringens kniv som orsakade 16-åringens död, han stödjer sig också på uppgifter från 16-åringens bror, åklagaren menar också att det inte finns någon annan tänkbar gärningsman.

Enligt åklagaren går det inte att hävda att det var nödvärn och åklagaren yrkar på fängelse i minst fem år för mord.

Den åtalade 18-åringen själv säger att han har vaga minnen från kvällen men förnekar att han haft någon avsikt att döda 16-åringen.

Även brodern till den dödade 16-åringen har åtalats, för att i sin tur ha knivhuggit 18-åringen.

Åklagaren yrkar att han döms till fängelse för försök till mord, och lämnar till domstolens bedömning hur långt straffet ska bli. Brodern själv förnekar brott och hävdar att han handlat i nödvärn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista