12-åring överfölls av dobermanhundar

En 12-årig pojke från Nyköping, blev i fredags överfallen och biten av två dobermanhundar. Pojken var ute och cyklade när hundarna gick till attack och han fick nära 50 bett.
Det var i fredags kväll som 12-årige Christoffer Klevebrand var ute och cyklade vid familjen sommarstuga som ligger i Kvegerö mellan Nyköping och Gnesta. När han passerade en kvinna som var ute och gick med två lösa dobermanhundar, så blev han plötsligt överfallen och biten i benet av en av hundarna. Pojken föll av cykeln och blev då påhoppad och biten av båda hundarna. Dobermanhundarnas ägare försökte stoppa hundarna - men misslyckades. Pappa Bo Klevebrand som stod ungefär tio meter bort och såg skeendet blev handlingsförlamad. Pojken fördes till Nyköpings lasarett för att sys. Nu mår han trots allt ganska bra, säger pappan. Men händelsen har satt djupa spår: - Vissa hundar kommer han aldrig lita på mera, säger pappan. Han säger att han aldrig åker tillbaka till landet så länge som hundarna finns kvar. Polisen Stefan Andersson i Gnesta som utreder det som hänt, säger att hundägaren riskerar att dömas för vållande till kroppsskada. Påföljden för det brottet är böter eller fängelse i högst sex månader. Det är också möjligt att Polisen beslutar att hundarna måste avlivas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".