Ishockey

Onödigt jämnt när Nyköping vann

Nyköping vann hemmamatchen mot Botkyrka i division 1D med 4-3 (2-1, 2-1, 0-1). En seger som satt lite väl långt inne.

Serieledande Nyköping började bra mot gästande Botkyrka och hade efter drygt halva den första perioden en 2-0-ledning efter mål av Thomas Fahlqvist och Joakim Hedlund. Laget hade mängder av chanser att öka på sin ledning utan att förvalta dessa. Istället var det Botkyrka som reducerade när knappa minuten återstod av första perioden. Inte särskilt logiskt med tanke på att Nyköping vann skotten i den första perioden med 16-7.

– Det är för dåligt. Vi måste göra mål på chanserna, säger Nyköpings poängkung Thomas Fahlqvist. 

I den andra ökade Nyköping på sin ledning efter drygt 10 minuter. Det var Peter Danielsson som i numerärt underläge gjorde målet. Botkyrka kom tillbaka per omgående och reducerade endast 1 minut efter Nyköpings 3-1-mål. Men när Robin Jalkerud gjorde 4-2 strax innan periodpausen kändes det som att läget var under kontroll. Botkyrka vägrade dock att ge sig och när Nyköping fortsatte att bränna sina lägen utnyttjade Botkyrka ett av sina få i den tredje perioden och reducerade till 4-3 när drygt 8 minuter återstod av tredje perioden. Botkyrka tog ut sin målvakt i slutet och pressade Nyköping rejält men någon kvittering kom aldrig.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".