En man skjuten i Eskilstuna

En 24-årig man blev skjuten i ryggen i Eskilstuna på onsdagskvällen och tillståndet är allvarligt, uppger polisen. En 17-åring har anhållits misstänkt för mordförsök och förberedelse till grovt rån och en 20-åring har gripits misstänkt för förberedelse till grovt rån.
Den skottskadades 24-årige mannen hade på kvällen själv uppsökt Mälarsjukhuset och vid 20-tiden kallades polisen dit. Polisen ville vid 05-tiden på torsdagsmorgonen inte säga så mycket om händelsen till Sveriges Radio Sörmland, exempelvis inte vilka misstankar man har om vad som låg bakom skottlossningen. Bengt Jansson vid polisens kriminalavdelning kunde heller inte vid 9-tiden säga något om omständigheterna. Polisen har beslagtagit två bilar som misstänks ha ett samband med händelsen, en av bilarna påträffades i Årby och den andra vid akuten på Mälarsjukhuset, enligt uppgifter till Eskilstuna-Kuriren. Den 24-årige mannen ska ha blivit skjuten i ryggen när han satt i en av bilarna, men det är inte något som polisen bekräftar. Vittnesuppgifter och information i en av bilarna ska ha lett polisen fram till de två misstänkta som kunde gripas av polisen och senare anhållas av åklagare. Under natten till torsdagen förhördes de anhållna och deras bostäder söktes igenom. Polisen letade också vittnen till det som hänt Det fanns inga uppgifter om hur 24-åringen tagit sig till sjukhus eller om var han blev skjuten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".