Högskolan ser över hyressystem

Även om det finns en del problem med Mälardalens högskolas interna hyressystem för lokalerna, så är det i grunden ett bra system som högskolan drar nytta av. Det säger Sture Nilsson, chef för lokalförsörjningsavdelningen på Mälardalens högskola.
Som vi har berättat tidigare, så har högskolan ett internhyressystem, där varje enskild institution själv får betala för den tid den använder högskolans lokaler, och det har lett till att lokalerna används mindre. Med det är inget som studenterna förlorar på, enligt Sture Nilsson. Syftet med interndebiteringssystemet på Mälardalens Högskola är utnyttja lokalerna mer effektivt. Men en intern granskning har visat att lokalerna istället används mindre, troligen för att de enskilda institutionerna vill spara pengar. Men samtidigt så får högskolan centralt ändå betala för de tomma lokalerna. Nu ska högskolan också förbättra systemet genom att bland annat skapa internhyresavtal där man tydligare slår fast vad det gäller idag och ett bättre datasystem för att hantera internhyrorna. Och man ska också se över hur mycket vissa lokaler utnyttjas, säger Sture Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".