Kommunal kritiskt om äldrepengar

Kommunalarbetarefacket riktade på fredagen hård kritik mot att den politiska ledningen i Nyköping för att den inte kan ge något besked om även de privata äldreboendena ska få ta del av dom 35 nya tjänster som den planerade skattehöjningen ska ge.
- Våra medlemmar ska ha en arbetsmiljö och bra anställningsförhållanden oavsett om man är offentligt eller privat anställd, säger Christina Södling är vice ordförande i kommunal Nyköping. Socialdemokraterna i Nyköping har lovat 35 nya tjänster inom äldreomsorgen om partiet får invånarnas stöd för en skattehöjning i det rådslag som nu pågår. Men politikerna har ingen planering för om resurförstärkningen bara ska gå till den kommunala omsorgen eller om även dom entrepenaddrivna äldreboendena ska få ta del av dom nya tjänsterna. Kommunalfacket utgår från att alla äldreboenden ska behandlas lika oavsett driftsform och kräver att politikerna snarast klargör detta. - Jag tycker att man ska ta upp frågan i nämnden och fatta ett beslut snarast och det hade varit öbskvärt att frgan hade varit utredd från början, säger Christina Södling är vice ordförande i kommunal Nyköping.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista