Volvo levererar lastare till Irak

Volvo i Eskilstuna kommer att tjäna pengar när Irak ska byggas upp igen efter kriget. Volvo ska leverera 100 lastmaskiner till FN för återuppbyggnaden av Irak.
Affären var på gång redan innan kriget startade. Det säger Yngve Rosén som är VD för Volvo wheel loaders i Eskilstuna. Maskinerna ska användas i återuppbyggnaden av Irak i ett projekt som heter All for food. Det är ett stödprogam där FN hanterar intäkterna av Irakisk olja för att omsättas i hjälp till det irakiska folket. Men det är FN som beställer lastarna av Volvo. Ordern är värd över hundra miljoner kronor, men den är liten jämfört med hur mycket Volvo wheel loaders producerar i övrigt, säger Yngve Rosén. Volvo Wheel loaders tjänar alltså pengar på återuppbyggnaden efter kriget i Irak. Och Yngve Rosén säger att det är glädjande att kunna medverka till återuppbyggnaden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".