Färre ledig jobb i länet

Det var färre som fick arbete i i länet maj jämfört med samma månad för ett år sedan. Det visar en ny rapport från Länsarbetsnämnden. 1400 personer fick ett nytt arbete, vilket är en minskning jämfört med de två senaste åren under maj månad.
800 nya platser anmäldes till länets arbetsförmedlingar, vilket är 450 färre än för ett år sedan. Det är också den sämsta siffran för maj månad sedan 1997. Totalt ökar antalet öppet arbetslösa, samtidigt som antalet personer som deltar i arbetsmarknadspolitiska program minskar. 5700 sörmlänningar var öppet arbetslösa i maj 2003 vilket är 3,6 procent av befolkningen. Motsvarande siffra för maj 2002 var 4800 personer. Katrineholm och Eskilstuna har nu den högsta arbetslösheten i länet, med en total arbetslöshet på sju procent i båda kommunerna. Trosa och Gnesta har den lägsta arbetslösheten med drygt 2 respektive närmare fyra procent.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".