Landstingschefer dricker sprit för skattepengar

De tre högsta tjänstemännen inom Landstinget Sörmland har på ett och halvt år representerat på krogen för drygt 90 000 kronor. Det visar en granskning som Sveriges Radio Sörmland har gjort.
Landstingsdirektören Christer Lindman är den som har representerat mest. Han har på skattebetalarnas bekostnad bjudit på mat, öl och vin för närmare 42 000 kronor. Ingen policy Inom landstinget Sörmland finns det ingen nerskriven policy för hur tjänstemän och politiker får representera. Enligt informationsdirektören behövs det inget policydokument eftersom alla ändå vet att de ska vara mycket restriktiva. 23 restaurangbesök Landstingsdirektören Christer Lindman har bjudit på restaurang 23 gånger för sammanlagt närmare 42 000 kronor. Vid ungefär hälften av tillfällena har han bjudit på öl och vin, ett par gånger har han också bjudit på sprit. I början på förra året bjöd han sina närmaste i ledningsgruppen på nöjeskrogen Wallmans salonger i Stockholm. De var tio personer och notan gick på drygt 8 000 kronor, varav öl och vin för cirka 3 000. Christer Lindman tycker själv att han representerat återhållsamt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".