Politiker försvarar stora krognotor

Landstingsfullmäktiges ordförande socialdemokraten Inger Jonasson Sjödin försvarar dom tre tjänstemän som på ett och ett halvt år representerat på krogen för drygt 90 000 kronor. Inger Jonasson Sjödin tycker att tjänstemännens representation är rimlig.
Tidigare har vi berättat att de tre högsta tjänstemännen inom landstinget Sörmland på ett och ett halvt år representerat för drygt 90 000 kronor. - 90 000 är mycket pengar, men på ett och ett halvt år, och inom landstingets stora organisation så är det inte anmärkningsvärt mycket pengar, säger Inger Jonasson Sjödin. Landstingsdirektören Christer Lindman är den som representerat mest. Han har på skattebetalarnas bekostnad bjudit på mat, öl och vin - och ibland sprit för närmare 42 000 kronor. Landstingsfullmäktiges ordförande, Inger Jonasson Sjödin tycker alltså att tjänstemännens representation är helt i sin ordning. Vid ungefär hälften av de gånger landstingsdirektören Christer Lindman representerat har han bjudit på alkohol. Detta trots att reglerna är att man ska vara mycket restriktiv med att bjuda på alkohol. Och även det försvarar Inger Jonasson Sjödin. - Jag har ingen anledning att tro annat än att man har varit restriktiv när det gäller just den delen, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".