Politiker festade för 150 000 kronor

Vid ett enda tillfälle förra hösten festade landstingspolitikerna i Sörmland för närmare 150 000 kronor. Ungefär hälften av dom 150 000 kronorna gick till dom artister som spelade på festen.
Sveriges Radio Sörmland har tidigare berättat att tjänstemän inom landstinget har representerat på krogen för drygt 90 000 kronor. Men även de förtroendevalda politikerna i landstingsfullmäktige har festat för skattebetalarnas pengar. Efter förra årets val ordnade Landstingsfullmäkte en stor fest. Meningen var att tacka av de ledamöter som skulle sluta och hälsa de nya välkomna. Det bjöds på mat, öl och vin. För underhållningen stod de populära artisterna Östen med Resten. Hela festen kostade närmare 150 000 kronor, varav Östen med Resten kostade drygt 73 000. Inger Jonasson Sjödin som är Landstingsfullmäktiges ordförande anser att artisterna var förhållandevis billiga. Hon har viss förståelse för att vissa skattebetalare blir upprörda över slöseriet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".