Budgetdebatt i Landstinget

När Landstingsstyrelsen sammanträder idag - kommer man att föreslå en utökad budget till de båda sjukvårdsområdena. Samtidigt som också Regeringen skjuter till mer pengar - så måste framför allt södra hälso- och sjukvårdsområdet spara.
Från och med nästa år föreslås Landstingets budget utökas med 80 miljoner kronor för bland annat ökade personalkostnader. Hälso- och sjukvården föreslås få ytterligare 24 miljoner kronor. Södra hälso och sjukvårdsområdet som redan visat på ett underskott för 2001, kommer att budgeteras ett negativt resultat för 2002 på minus 20 miljoner kronor, med besparingskrav. Det norra hälso- och sjukvårdsområdet räknar med ett överskott på en miljon kronor. Samtidigt som det kommer att krävas nedskärningar inom vissa områden - så får Landstinget öronmärkta pengar från regeringen för att öka tillgängligheten till vården, förbättra vården för äldre och för barn och ungdpomar med psykiska problem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".