Oro för nationalistfest i Nyköping

Oron breder nu ut sig i dom invandrartäta hyreshusområdena på Arnö i Nyköping. En oro för vad den planerade festen med nationalistiska rockband på Kuggnäs motorgård i sommar ska föra med sig.
Oro och ilska det är vad de flesta vi talar med känner inför den planerade tvådagarsfesten i augusti då de starkt nationalistiska rockgrupperna Ultima Thule och Hel ska spela på Kuggnäs motorgård, i närheten. Inte så mycket för rockgrupperna själva som säger sig ha tagit avstånd från nazism och rasim utan mer för den svans av nynazister som reglmässigt dyker upp på bandens spelningar. Flera personer vi talat med minns den förra festen för två år sen då nazister från flera länder samlades och några av dom tågade förbi bostadsområdet och skrek slagord. Ingen av de med invandrarbakgrund vi talat med vill låta sin röst höras, oron finns där men när vi tar fram mikrofonen så är det ingen som vågar. Polisen befarar att årets fest kan bli än större än tidigare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".