Jarlbäck hoppar av politiken

Kommunfullmäktiges ordförande i Eskilstuna, socialdemokraten Nina Jarlbäck, blir ordförande för Kooperativa Förbundet. Det innebär att Jarlbäck kommer att lämna de flesta av sina kommunala uppdrag.
Hon började som butiksbiträde på Domus i Eskilstuna i slutet av 60-talet. Efterhand tog det politiska engagemanget över och sedan 1982 har hon varit socialdemokratiskt kommunalråd i Eskilstuna kommun och har hunnit med närmare hundratalet uppdrag inom stat och kommun. Nina Jarlbäck har redan i dag en rad kooperativa uppdrag och blev så sent som för ett och ett halvt år sen vice ordförande i det förbund hon nu avancerar i, KF. Ordförandeskapet i KF innebär att Nina Jarlbäck från och med årsskiftet lämnar den politiska arenan och samtliga uppdrag som är kopplade till kommunalrådsposten. Hon kommer att vara kvar som ordförande i Eskilstuna energi&miljötill nästa stämma i vår. Även fullmäktigeklubban i Eskilstuna kommun kommer hon att hålla i fram till valet nästa år Under mandatperioden har Jarlbäck också hoppat av posten som distriktsordförande för socialdemokraterna i Sörmland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista