Fängelse för stöldhärva på Volvo

Det blev fängelse i två år och sex månader för de båda huvudmännen i den omfattande stöldhärvan på Volvo Parts i Eskilstuna. Ytterligare en man fick fängelse i ett år.
Det blev alltså fängelsestraff för tre av de sex inblandade i stöldhärvan på Volvo parts i Eskilstuna. Fem av de sex dömda har varit anställda på bland annat företagets reservdelslager och de har på uppdrag av två utomstående personer, fört ut ett stort antal reservdelar, allt från muttrar till cylindrar, motorer och förarhytter, men även tre bärbara datorer. För reservdelarna har de fem enligt egna uppgifter tjänat sammanlagt minst 600 000 kronor. De båda huvudmännen, 31 och 29 år gamla, dömdes till fängelse i två år och sex månader. Fängelse i ett år blev det för en 29-åring som var en av de två som anses ha tagit de första initiativen till stölderna. Men den andre, en 28-årig man, fick villkorlig dom och samhällstjänst. För en 26-åring som varit mindre inblandad, blev det villkorlig dom med dagsböter. Det blev det också för den 54-åring som åtalats för häleri. Rätten valde att tro på att 54-åringen handlat i god tro när han förvarade en del av stöldgodset och var med när en del av godset såldes. De inblandade har erkänt en del av stölderna, men under rättegången vädjade männens försvarsadvokater om att straffen skulle mildras till samhällstjänst. Bara en av de inblandade dömdes till samhällstjänst och en av försvararna säger till Sveriges Radio Sörmland att domen kommer att överklagas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".