Hyresgästföreningen säger nej till köpcentrum

Hyresgästföreningen i Eskilstuna överväger att gå vidare till Länsrätten för att få Eskilstuna kommuns planer på ett nytt köpcentrum i Skiftinge i Eskilstuna prövade.
Kommunen planerar att bygga ett nytt köpcentrum med 60 butiker, men då måste 22 radhus och ett daghem i området rivas. -Och det oroar hyresgästerna, säger Lars Holm, förtroendevald i Hyresgästföreningen. Man tar inte hänsyn till hyresgästerna. En utredning har tidigare visat att etableringen kommer att påverka handeln i centrum och i andra bostadsområden. På onsdag ska samhällsbyggnadsnämnden i Eskilstuna fatta beslut om att ställa ut planerna för allmänheten, och hyresgästföreningens Lars Holm säger att det pågår diskussioner mellan bostadsbolaget Pagoden om ersättningsbostäder för de drabbade hyresgästerna. Han tycker att politikerna prioriterar fel när man bygger det ena köpcentret efter det andra. Lars Holm i hyresgästföreningen säger att kommunen och den som ska bygga ett köpcentrum helt kör över hyresgästerna. -För det första tycker vi inte att det behövs nåt köpcentrum. För det andra så tycker vi att den gamla detaljplanen som fanns, som sa att man skulle bygga bostäder där, det borde vara den som man tar hänsyn till. För vi behöver ju hyresrätter i Eskilstuna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".