(Mp) kräver policy för landstingsrepresentation

Miljöpartiet har i dag krävt att Landstinget Sörmland måste få tydliga, skriftliga regler för representation. Det efter SR Sörmlands avslöjande i förra veckan att tjänstemän och politiker inom landstinget gått på krogen och på fest för flera hundra tusen kronor.
-Från miljöpartiets sida tycker vi att det är viktigt att man visar politiskt var gränsen går, säger Gunvor G Eriksson, miljöpartistisk ledamot i landstingsstyrelsen. Att det måste finnas möjligheter till representation är självklart, sen måste man också se över vad som är representation. Är det att man bjuder personalen på middag i samband med en utbilning eller är det att man bjuder andra som kommer till Sörmland till exempel från vänorter? Det är viktigt att man reder ut vad som är representation, likväl som vad som är rimlig nivå. Gunvor G Eriksson ställde miljöpartiets krav vid landstingsstyrelsens möte på måndagen. Kraven på en skriftlig policy, för när och hur tjänstemän och politiker inom landstinget får representera, kommer efter att SR Sörmland avslöjat att tjänstemän och politiker gått på krogen och festat för flera hundra tusen kronor. Pengar som skattebetalarna har stått för. Gunvor G Eriksson tror inte att det blir svårt att på landstingsfullmäktige få igenom kravet på en skriftlig policy.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".