Inga större förluster för GUIF

Handbollslaget GUIF berörs inte om skattemyndigheten skulle kräva skatt på de biljetter som sponsorerna köper till lagets hemmamatcher. Frågan har aktualiserats efter Luleå Hockey tillkännagivit att de gör stora ekonomiska förluster pga att ett företag slutar köpa biljetter efter en revision.
GUIF lägger undan upp till 20 biljetter per match till sponsorföretag. För Luleå Hockey, däremot som kunnat sälja 150 biljetter per hemmamatch till ett av de företag som sponsrar klubben, blir slaget hårt nu när skattemyndigheten sätter stopp för företagets nuvarande redovisning av biljetterna i form av representation. Istället ska företaget nu betala skatt på biljetterna, både sociala avgifter och förmånskatt, eftersom det är de anställda som får biljetterna. Men istället för att betala skatten bryter företaget avtalet med Luleå Hockey, som då förlorar 350 000 kronor. - Men ett liknande slag för GUIF är inte aktuellt, säger Jan Kågebäck, ordförande för GUIF. Elithandbollslaget från Eskilstuna har uppåt 200 sponsorer som på olika sätt hjälper laget. Men inget företag köper mer än max 20 biljetter per hemmamatch.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista