Inställda tåg drabbade resenärer

Igår kväll ställdes flera tåg återigen in i Sörmland. Bland annat det mellan Stockholm och Nyköping och det mellan Eskilstuna och Stockholm.
Två tåg från stockholm på väg mot Nyköping kom inte och 17-tåget från Eskilstuna avgick inte heller på grund av lokfel. Om ett tåg ställs in och det finns ett annat tåg inom den närmsta timmen så har SJ som policy att hänvisa sina resenärer till det, förutom i vissa tidslägen när det är mycket folk,då sätter man in ersättningsbussar. Istället för 17-tåget mellan Eskilstuna och Stockholm sattes det in en enda ersättningsbuss och många fick stå kvar på perongen. Mia Törn, informationsansvarig på SJ Svealandsdivision: - Det är beklagligt att tågen inte gick, men vi gör allt vad vi kan för att lösa problem som uppstår. Den policy som gäller är bra, men tyvärr går tåg sönder ibland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".