I Trosa tidigarelägger man byggprojekt.
Trosa

Trosa satsar av egen kraft

Trosa kommun väntar inte på statlig hjälp utan satsar av egen kraft på byggprojekt i kommunen. Och just nu håller man på med att välja ut de projekt man först ska satsa på.

Många kommuner och landsting vill ha statligt stöd för att tidigarelägga bygginvesteringar för att på så sätt hålla byggbranschen i gång under lågkonjunkturen, men i Trosa tänker man inte vänta.

--Det finns en poäng i att göra investeringar nu när konjunkturen blir sämre och sen är det rätt läge nu när det är större konkurrens om jobben, säger Daniel Portnoff som är kommunstyrelsens ordförande i Trosa.

Men många kommuner och landsting vill ju ha hjälp av staten med pengar hur ser ni på det?

– Vi har inte räckt upp handen och sagt att det är det viktigaste just nu utan det viktiga är att staten får ordning i de finanser man har ansvar för, menar Portnoff.

I Trosa klarar man sig utan statligt stöd under nästa år menar Portnoff men under 2010 skulle statligt stöd kunna bli aktuellt menar han.

Vad för projekt ska ni satsa på?

– Vi har inte preciserat projekten ännu men vi har budgeterat för projekt på 290 miljoner kronor nästan och däri ligger bland annat ombyggnad av en skola , ett reningsverk och en simhall, säger Portnoff.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".