Mordmisstänkt 36-åring begärs häktad

Under torsdagen väntas chefsåklagare Ulf Ståhlhane fatta beslut om han ska begära den 36-årige mannen häktad för mordet på den 48-åriga kvinnan, som hittades död i Hyndevad utanför Eskilstuna i söndags.
Polisen fortsätter arbetet med att ta reda på den mördade kvinnans sista timmar i livet. Genom tekniska undersökningar, förhör med personer i hennes närhet försöker polisen lägga pusslet som förhoppningsvis ska ge svar på hur, när och var kvinnan mördades. Besökte krogen Kriminalkommissarie Svante Melin bekräftade på torsdagen att kvinnan handlade med sitt kontokort på Dennys pizzeria i Eskilstuna strax före 20.30 på lördagen, men vad som därefter hände vet inte polisen. Kvinnan hittades död 12 timmar senare av en person som var ute och gick i Hyndevad. Den 36-årige mannen var också på Dennys pizzeria lördag kväll. Hämtades från arbetsplatsen Polisen kan dock inte säga om kvinnan och mannen lämnade pizzerian tillsammans eller gick åt olika håll. Vilka bevis som polisen anser sig ha mot 36-åringen vill man inte berätta. Mannen hämtades in till förhör från sin arbetsplats utanför Eskilstuna och anhölls senare. Under torsdagen gick polisen igenom resultaten av den obduktion som har genomförts. Det man vill ha svar på är när och hur hon mördades och vilka skador hon har. Senare under torsdagen väntas chefsåklagare Ulf Stålhane fatta beslut om han ska begära 36-åringen häktad vid tingsrätten. Tidigare mordmisstänkt kräver ersättning Den 54-årige man som var anhållen två dygn som misstänkt för mordet kräver nu ersättning av staten. Hans advokat Lars Jähresten säger till Sveriges Radio Sörmland att han vill ha ersättning för förlorad arbetsinkomst och för kränkning. De ska träffas om en vecka om diskutera ersättningsbeloppet. Efter det begärs erättning från Justitiekanslen, JK.54-åringen greps i söndags kväll och släpptes i tisdags efter att polisen konstaterat att han inte längre var misstänkt. Kriminalkommissarie Svante Melin säger att det fanns flera skäl att anhålla mannen utifrån vad polisen visste vid det tillfället. Senare framkom uppgifter som friade honom. Fredrik Blomberg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista