Landshövding Bo Könberg

Arbetsmarknadsläget allt mer akut

Läget på arbetsmarknaden länet har blivit akut nu när de företag som tidigare varslat personal börjat genomföra uppsägningar. Och det är bråttom att komma igång med utbildningsinsatserna i länet. Det skriver landshövding Bo Könberg och regionförbundets ordförande Marita Bengtsson i ett brev till regeringen.

Länsstyrelsen och Regionförbundet vill så snart som möjligt få besked från regeringen om dom får dom pengar de ansökte om i slutet av november.  

Länsstyrelsen och Regionförbundet har begärt att få ökade anslag, från 15 miljoner till 45 miljoner kronor under tre år för att motverka effekterna av varslen inom industrin i Sörmland. 

Den nya skrivelsen innehåller en precisering av kostnaderna för de särskilda insatser som riktas i första hand mot den tunga fordonsindustrin samt en beskrivning av kostnadsansvaret för de olika parterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".