ESKILSTUNA

Många rån mot äldre

Det har varit ovanligt många rån och väskryckningar mot äldre i Eskilstuna den senaste tiden, enligt Sörmlandspolisen. Det är framför allt äldre kvinnor som har drabbats, flera av dem har gått med rullator, och en del har blivit hotade med kniv.

Första helgen i december rånades tre äldre personer av unga killar på moped, och senast i söndags råkade en kvinna ut för en väskryckning när hon gick över parkeringen i Skiftinge i Eskilstuna.

Många av den senaste tidens rån har skett i Eskilstunas norra stadsdelar, men ett par har också skett i de östra delarna av staden.

Enligt dem som blivit utsatta har rånarna varit killar i 15-17-årsåldern. Några gånger har rånarna hotat med kniv, i andra fall har de ryckt väskor.

Sörmlandspolisens kriminalunderrättelsetjänst tror att det är samma personer som ligger bakom flera av rånen och kartlägger nu alla rån och stölder för att försöka lösa brotten. Enligt kriminalinspektör Per Båverud har polisen några personer i åtanke som har begått brott tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".