NYKÖPING

Fler avhopp från Nyköpings hockey

Allt fler spelare droppar nu av från Nyköpings hockey, efter att styrelsen planerar att sänka spelarnas lön. Hittills har tre spelare lämnat besked, men tränaren Fredrik Söderström säger att han är övertygad om att fler kommer lämna klubben under de närmaste dagarna. Och själv är han inte främmande inför tanken att lämna Nyköpings hockey.

– Jobba gratis tror jag inte någon är beredd att göra, säger tränaren Fredrik Söderström, som liksom spelarna har fått gå utan lön i jul.

Bankkontot med lönerna spärrades när Göran Forssberg avgick som ordförande i styrelsen nyligen, och ingen av spelarna fick ut sin decemberlön. Men decemberlönen är inte det enda problemet.

Styrelsen meddelade förra veckan att de planerar att sänka spelarlönerna till hälften på grund av klubbens ekonomiska kris.

– Det här kom som en ordentlig käftsmäll, det är bara att konstatera. Det man såg i killarnas ögon i lördags när vi fick första informationen efter julledigheten, det var sorgligt att se, säger Fredrik Söderström.

På lördagen gick Thomas Fahlqvist och Johan Skinnars, och nu har också backen Jonas Karlsson meddelat att han lämnar Nyköpings hockey.

Ronny Björlin och Peter Danielsson har sagt att de inte kommer på träningen på måndag eftermiddag – de ska träna med Norrköpingslaget Vita hästen.

– Det innebär väl att de är erbjudna ett kontraktsförslag från Vita hästen, men att de inte har tagit ställning till det än, kommenterar tränaren Fredrik Söderström.

– En sak är säker och det är att spelare kommer att droppa av och det kommer ske dagligen här, det är min fulla övertygelse, säger Fredrik Söderström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".