ESKILSTUNA/SKÅNE

Skadad Lucau missar finalen

Sverige lag 2 är klart för final i för-VM i handboll i Skåne.
Men det blir troligen inte spel för Guifmålvakten Herdeiro Lucau, som skadade ena knäet i segermatchen mot Egypten på måndagen.

Lucaus skadade knä ska undersökas på tisdagen när laget anländer till Malmö, där finalspelet ska avgöras i den nya hallen där.

– Jag tror inte på spel, men allt kan fortfarande hända, säger Herdeiro Lucau från bussen på väg från Kristianstad till Malmö.

Matchen mot Egypten var tio minuter gammal när olyckan var framme.

– Jag gjorde en konstig parad, en slags hockeyräddning och vred ena knäet och fick jätteont, berättar han.

Bättre gick det då för hans lagkompis, supertalangen Mathias Zachrisson, som kvicknat till efter att ha varit däckad i feber i veckan före turneringen. Han deltog i hela matchen bidrog verksamt till segern genom att göra fem mål från sin högerkant inte minst genom sina snabba kontringar och spektakulära mottagningar och avslut.

Han imponerade också på lagledningen och laget coachades av Ulf Nyström.

– Zachrisson var strålande, vad ska man säga, grabben är ju bara 18 år, sade Nyström till handbollförbundets hemsida efter matchen.

Sverige 2 alltså klart för final i för-VM och chansen är stor att det blir helsvenskt i finalen, men då måste Sverige 1 besegra Tunisien först.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".