Konkursförvaltare Anders Bengtsson tror att de nya ägarna kommer att halvera personalstyrkan när de tar över Segerströms i nästa vecka.
ESKILSTUNA

Halverad styrka på Segerströms

De nya ägarna väntas ta över konkursdrabbade Segerströms Automotive redan i nästa vecka, kanske redan på måndag.
Men det innebär också att dagens personalstyrka på drygt 200 personer kommer att halveras, enligt konkursförvaltaren Anders Bengtsson.

Redan när konkursen var ett faktum i december visade en intressent stort intresse för att ta över verksamheten, ett börsnoterat företag i verkstadsbranschen sades det då. Och det mesta tyder idag på att det också är det företaget som nu väntas ta över.

– Det återstår ännu att presentera uppgörelsen för borgenärerna och det sker i dagarna och först då kan de nya ägarna rent formellt ta över och fram till dess vill jag inte gå in på vilka det är, säger Anders Bengtsson.

Borgenärerna är alla de som har fordringar på Segerströms konkursbo såsom staten och banker i första hand, men också de som levererat saker till Segerströms och ännu inte fått betalt för det. Staten och banker är de prioriterade fordringsägarna i en konkurs och får alltså del först i de pengar som finns att fördela.

– I det här fallet blir det pengar över även till leverantörerna, säger Anders Bengtsson, som själv sedan ska ombesörja att dessa pengar betalas ut.

De nya ägarna lär, enligt Bengtsson starta försiktigt med tanke på marknadsläget och det betyder rejäl reduktion av de idag drygt 200 anställda på Segerströms.

– Jag tror att det kan handla om en halvering av personalstyrkan, säger Anders Bengtsson.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".