Ishockey

Rickmo tillbaka när Nyköping vann

Nyköping tog på onsdagen sin första seger i Allettan när Arlanda besegrades med 6-1 (1-0, 3-1, 2-0). Jörgen Rickmo gjorde comeback i Nyköping efter att ha blivit ratad av klubben i somras.

Efter två inledande förluster i Allettan var Nyköping i stort sett tvunget att vinna hemmamatchen mot Arlanda för att haka på lagen i toppen. Det var också ett helt annat spel som hemmalaget bjöd de 860 åskådarna på. Försvarsspelet var noggrannare och i anfallszon visade laget upp en helt annan effektivitet än tidigare. Det resulterade i en 4-1-ledning efter två perioder, vilken borde ha varit ännu större.

– Vi fick några snabba mål i början av andra och laget slappnade av. Vi fortsatte att trycka på och det gav resultat, säger Jörgen Rickmo, som gjorde comeback i Nyköping efter flera månaders uppehåll från elithockeyn.

Efter att inte ha kommit överens med Nyköping i somras har Jörgen spelat division 4-hockey i Gripen under hösten. Han tycker ändå att det kändes bra mot Arlanda.

– Jag försökte egentligen bara komma in i tempot men det känns faktiskt ganska bra, säger Rickmo.

Och visst får Jörgen godkänt. Han spelade enkelt och kunde med sin rutin ofta befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Det är en spelare som Nyköping kommer att få nytta av under våren. Annars var det Nyköpings andrakedja med Antti Koponen, Markus Andersson och Mikko Mattila samt tredjekedjans Elias Bjuhr som stod för det mesta av det bästa i matchen mot Arlanda. Bjuhr stod för två mål och andrakedjan för tre.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".