ESKILSTUNA

Landsbyggdsturismen ska utvecklas

Eskilstuna kommun har genomfört en undersökning av landsbyggdsturismen i kommunen för att få veta vilken verksamhet man ska satsa på i framtiden och som det ser ut idag är det mest 55-plusarna som gynnar turistnäringen. Barnfamiljer och ungdomar lyser med sin frånvaro.

Patrik Andersson är turistchef i Eskilstuna och han säger att det har ändrats hur folk turistar.

– Förr vandrade man och bodde i tält eller vindskydd. Nu vill man bo bra i en säng på landsbyggden eller i en säng, säger Patrik Anderson.

Undersökningen som kommunen genomfört visar både vad Eskilstuna i idag har att erbjuda landsbyggdsturisterna och vad man skulle behöva utveckla. Det kan handla om boende i lantmiljö, uthyrning av kanoter och liknande.

Intresset från företag och föreningar att bedriva den här formen av verksamhet är stor. Särskilt då besöksnäringen är Sveriges snabbast växande och samtidigt unik eftersom den inte kan utlokaliseras.

Micael Sternklint
micael.sternklint@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".