Guld och klockor är attraktiva på pantbanken.
eskilstuna

Bråda tider på pantbanken

Julhelgerna har gjort att många inleder det nya året med en tom plånbok och då återstår det bara att sälja någon av de prylar man omger sig med. Det gör att många söker sig till pantbanken.

– Det är fullt upp både med kunder som vill sälja och köpa, säger Anette Lillevars som är ägare av Pantbanken Eskilstuna.

Det är mycket nu för pantbanken Eskilstuna. Kunderna kommer och går i ett.

Några är där för att lämna in något som de hoppas få en god ersättning för och en del är där för att handla.

– Jag tänkte köpa ett armband för jag har slutat röka så jag ska ha det som en bonus, säger kunden Monica Sommargård som själv aldrig har behövt lämna in något på pantbanken.

För en del så går ekonomin inte ihop och då kan pantbanken vara ett alternativ för att betala räkningarna.

Och enligt Anette Lillevars är det alla typer av människor som kommer hit, allt ifrån ungdomar, småbarnsföräldrar och äldre.

Och det som dominerar är guld och klockor av högre kvalitet. Teknisk utrustning är det ingen åtgång på om det inte är av allra senaste modell med alla tillhörande papper.

Och med en lågkonjunktur på gång så ser besökarna inte ut att minska.

– Jag tror att vår kundkrets kommer att öka för även om man har det knapert så måste vi ju fortsätta leva, menar Anette Lillevars.

Micael Sternklint
micael.sternklint@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".