OXELÖSUND

Oxelösund inte sämst trots allt

Det var en felräkning från kronofogden i Nyköping som gjorde att Oxelösund förra veckan blev utpekade för att vara den kommun i landet som hade vräkt flest barn förra året.

Leif Walter som är kronofogde i Nyköping säger till tidningen Hem och hyra att man hade registrerat åldern på barnen istället för antalet barn.

Efter omräkningen har man kommit fram till att det var två barn och inte elva som förra årets bodde antingen heltid eller deltid hos en förälder som blivit vräkt från sitt hem i Oxelösund.

Sören Carlsson (s), ordförande för vård- och omsorgsnämnden i Oxelösunds kommun, är helt frågande till hur man har räknat.

– Vi har nu gått igenom alla vräkningar och inte hittat ett enda barn. Det måste ha blivit något fel och kronofogden borde kvalitetssäkra sina siffror, säger han.

Hans bild blir delvis bekräftad när Hem & Hyra kontrollerar med den lokala kronofogden. Leif Walter, teamledare på kronofogden i Nyköping, går igenom vräkningsärendena från Oxelösund och säger:

– Jag har upptäckt att det har blivit en felregistrering. Man har registrerat åldern på barnen och inte antalet. Det ska vara två barn, inte elva.

Leif Walter beklagar missen, men ser det som en enskild händelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".