SÖRMLAND

Lång kö för bilreparationer

Det är fullt tryck på bilverkstäderna i länet just nu. Allt fler väljer att lämna in sina bilar för reparation istället för att köpa nya. På Hällberga bilservice i Eskilstuna där Börje Larsson är delägare och vd är det en kötid på flera veckor för att få sin bil reparerad.

– I år har vi märkt en tendens att man mycket mera reparerar sönderkörda bilar, säger Börje Larsson.

Att intresset för att få sin bil reparerad har ökat är tydligt när man besöker Hellberga bilservice. Runt om i verkstaden står det bilar som ska fixas och det verkar vara allt fler som väljer att lämna in bilen för reparation för att få den att rulla några extra mil. Allt för att slippa köpa en ny bil eller skrota den.

På Börje Larssons bilverkstad pågår verksamheten för fullt. Någon sån här belastning har man inte haft sedan förra lågkonjunkturen i början på nittiotalet och någon minskning ser det inte ut att bli. Just nu pågår bokningarna för februari för fullt.

– Det är väll den här allmänna konjunkturen som gör att folk tänker sig för innan de skuldsättersig, säger Börje Larsson.

Micael Sternklint
micael.sternklint@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".