Parkering med p-skiva införs 1:a februari
GNESTA

Kommunen lovar riva p-böter

Ett missförstånd inom Gnesta kommun har lett till att flera bilister fått böter när de parkerat på kommunens parkeringsplatser i centrum. Ett system med parkeringsskivor skulle införas till trettonhelgen men blev uppskjutet till 1: a februari - något som vaktbolaget inte fått information om.

Det här har förvirrat bilisterna. Barbro Sjödahl skulle ta tåget till Stockholm men kände sig osäker på var hon skulle ställa bilen.

– Jag förstår inte den där skylten, två timmar med sådan där parkeringsskiva mellan åtta och 19. Det är fullt med bilar här så då kommer de att få böter då, säger hon.

Det tycks alltså råda ett förvirrat läge om vad som gäller angående parkeringsskivorna i Gnesta. Och förvirringen verkar vara lika stor på kommunen där man först bekräftar att minst ett 20-tal bilister fått böter för att de inte haft någon p-skiva i rutan, men sedan Sveriges Radio Sörmland varit i kontakt med flera olika tjänstemän för att få reda på vad som gäller så visar det sig till slut att det blivit ett missförstånd inom kommunen om när p-skivan skulle börja tillämpas och böterna skrivas ut. Därför har vaktbolaget redan bötfällt flera personer trots att kommunen gått ut med information till allmänheten om att startdatumet för p-skivan skjutits upp till den 1 februari. Så nu tvingas därför kommunen att backa och ta tillbaka böterna. Christer Andrén är samhällsbyggnadschef i Gnesta.

– Det har blivit ett missförstånd med det vaktbolag som skulle hjälpa oss att bevaka de här parkeringsplatserna, säger han. De har nu bötfällt ett antal personer och vi kommer att riva de böteslapparna, tillägger han.

Han säger också att kommunen nu får ta på sig ansvaret för att man brustit i kommunikationen med vaktbolaget.

- - Vi beklagar det här och försöker rätta till det nu, slutar Christer Andrén, samhällsbyggnadschef i Gnesta.

Katarina Larsson
katarina.larsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".