Eskilstuna

Handboll: Fortsatt seger för HK Eskil

Det är tätt på given med matcher för våra division 1-lag i handboll. På fredagskvällen var det dags för HK Eskil igen och det blev ännu en seger, 29-19 mot Silwing/Troja.

Eskilstunalaget vägrar att förlora i handbollens division 1 norra. På fredagskvällen kom den 14:e raka segern hemma i Sporthallen. Silwing/Troja besegrades med 10 mål, 29-19.

Men det var först i den andra halvleken som det lossnade. I paus stod det 12-12 efter det att gästerna varit i ledning större delen av halvleken. Eskils svårigheter var här skyttet. Silwing hade ett par välvuxna killar i mittförsvaret, så Daniel Adolfsson och Rickard Åkermans skott fastnade oftast i täckningen.

– Vi är inte med i fötterna riktigt från början, säger Simon Aulén, spelare i HK Eskil. Vi hade snackat innan om att springa mer i sidled och få dem i rörelse, men vi var lika sega vi.

I den andra halvleken ökade Eskil bolltempot, sprang mer, kontrade och fick de tyngre motståndarna att tröttna ganska ordentligt och på slutet rann det iväg ganska enkelt.

– Då springer vi ifrån dem och visar att vi orkar lite mer än vad de gör, säger Simon Aulén. Det visar sig på banan att vi är lite bättre tränade än de andra.

Bästa målskyttar i HK Eskil var Simon Aulén med tio mål, Kristoffer Adamsson gjorde fem mål och Daniel Adolfsson och Rickard Åkerman fyra vardera.

Tord Juszczak
tord.juszczak@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".