Torshälla

Handboll: Förlust för Göksten

Det blev ännu en förlust för Göksten i damettan i handboll. På lördagen förlorade de mot Rimbo med siffrorna 29-33 på hemmaplan.

– Det är klart att det inte är roligt och folk hänger med huvudena, men jag tror ändå på oss och jag vet vad vi kan. Jag tror att det kommer att märkas om några matcher att vi kommer att vinna, säger Eleonor Eriksson, spelare i Göksten.  

Torshällalaget är inne i en tung period i damernas division ett handboll. På lördagen kom alltså en ny förlust hemma i den nya arenan.

Men det var hemmalaget som började bäst. Men en ledning med 4-1 blev snart 5-8 och i halvtid ledde gästerna med 18-15. En ledning som ökade till sex mål. Det stod 25-31 med sju minuter kvar, då Göksten gjorde fyra raka mål och det stod 29-31 med fyra minuter kvar. Dessutom hade Göksten bollen, men sköt över och Rimbo kunde trycka in två bollar till.

Bäst i hemmalaget var målvakten, blott 16-åriga Elizabeth Olsson som kom in den andra halvleken. Hade hon fått förtroendet hela matchen, då hade nog poängen stannat kvar i Torshälla.

Gökstens bästa målskyttar: Eleonor Eriksson, Mikaela Savela och Lina Hawia-Svensson gjorde fem mål vardera och Josefin Johansson fyra mål.

Tord Juszczak
tord.juszczak@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".