Bandy

Bandyspelare medvetslös på isen

Under lördagens seriefinal i bandy mellan Katrineholm och Tillberga på Backavallen krockade Katrineholms Gustav Larsson i hög fart med en Tillbergaspelare. I fallet slog han huvudet i isen och blev medvetslös. 
– Jag börjar få minnen ifrån då jag blev inburen i ambulansen, berättar Larsson.

Flera ledare och spelare var snabbt framme vid Larsson och bände tillsammans upp hans käkar, så att han inte skulle riskera att kvävas av tungan. Detta lyckades och Larsson kunde börja andas genom munnen igen.

Vad tänker du om personerna som räddade dig?

– Det krävs ett jäkla mod och en jäkla beslutsförmåga att gå in och bara bända upp käkarna och göra det man måste göra. Att just ta det beslutet är en väldigt stor eloge till alla dem, berättar Larsson.

Gustav Larsson kördes direkt till Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Där konstaterades det att han klarat sig med en hjärnskakning. Senare på olycksdagen fick Larsson åka hem till sin bostad i Örebro.

Hur mår du idag så här ett dygn efter olyckan?

– Det är en rätt så ordentlig huvudvärk och så ont i käkarna då och så en bula i bakhuvudet, annars mår jag bra, säger Larsson.

Enligt Larsson får han börja träna om ungefär en vecka.

– Läkarna sa att jag ska vila från några dagar till upp till en vecka. Jag ska ju helst känna mig helt fräsch i huvudet i några dagar innan jag börjar träna, berättar Larsson.

Joel Hamberg
joel.hamberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".