Ishockey

Nyköping fortsätter att förlora

Nyköping förlorade hemmamatchen mot Visby-Roma i Allettan med 4-6 (0-2, 0-1, 4-3). Det var framförallt individuella misstag som orsakade förlusten.

Nyköping hade bara en seger i Allettan inför mötet med topplaget Visby-Roma och trots en bra inledning från hemmalagets sida var det gästerna från Gotland som tog ledningen efter drygt halva den första perioden. Ett misstag i mittzonen gav Visby ett 2 mot 1-läget som utnyttjades effektivt. Visby kunde också göra 2-0 i power play innan den första perioden var slut.

– Det håller inte att göra dom individuella misstagen som vi gör för då är man inte med i de här matcherna, säger Nyköpings Fredrik Håkansson.

Nyköping hade ett stolpskott och ett ribbskott i första perioden och med tanke på hur spelet såg ut borde laget ha gjort minst ett mål. I den andra perioden var det Visby som var det bättre laget. Det var också gästerna som gjorde periodens enda mål. I alla fall det enda som blev godkänt. Nyköping satte nämligen en puck bakom duktige Joni Hallikainen i Visbys mål men det blev underkänt eftersom domaren ansåg att slutsignalen redan hade gått.

Reduceringen kom istället tidigt i den tredje perioden. Antti Koponen gjorde mål på straff sedan Fredrik Håkansson dragits ner i ett friläge. När sedan Oscar Jernström gjorde 2-3 och Elias Bjuhr 3-3 kändes det som att Nyköping tog över taktpinnen. Glädjen blev dock kortvarig eftersom Visby återigen tog ledningen endast 30 sekunder efter kvitteringen. När Visby också gjorde 5-3 i öppen kasse när knappt två minuter återstod valde många av de 1 618 åskådarna att gå hem. Peter Danielsson tände dock hoppet igen när han gjorde 5-4 med benet innan Visby satte den sista spiken i kistan. Även detta mål i tom målbur.

Nyköping ligger i och med förlusten näst sist och får nu mycket svårt att nå play off.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".