ESKILSTUNA

Rektor positiv till fler utbildningsplatser

Rektorn för Mälardalens högskola, Ingegerd Palmér, är positiv till förslaget på 50 000 nya utbildningsplatser i Sverige. Det är socialdemokraterna som presenterar ett förslag på stimulanspaket, med anledning av den ekonomiska krisen och i det förslaget kräver partiet bland annat nya utbildningsplatser.

Ingegerd Palmér säger att hon tycker att det vore väldigt positivt med en sådan här satsning på utbildning och kompetensutveckling och att det skulle vara att ta tillvara människors resurser i en svår tid.

Socialdemokraterna föreslår bland annat 20 000 platser i ett spetskompetenslyft. Att just spetsa kompetensen hos redan utbildade, tycker Ingegerd Palmér är en mycket bra idé.

Socialdemokraterna föreslår också att arbetslösa som börjar studera ska få ett förmånligare studiemedel.

– Detta är något som jag har propagerat för själv. Det fungerade bra vid krisen i mitten av 90-talet, säger Ingegerd Palmér.

Mälardalens högskola har redan varit med och tagit fram olika åtgärder med anledning av alla varsel i Eskilstuna och Västerås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".