NYKÖPING

Äldreboenden läggs ut på entreprenad

Nyköpings kommun har nu tagit beslut vilka företag som ska driva äldreboendena S:t Anna, Björkgården, Labro Backe och det nya boendet på Brandholmen.

Labro Backe kommer att drivas vidare i kommunal regi. Upphandlingen avbryts eftersom det enbart kommit in ett anbud som dessutom blir dyrare än den egna verksamheten.

Men S:t Anna och Björkgården kommer att drivas av Norrköpingsföretaget Ansvar och Omsorg AB. Brandholmen ska tas över av Malmöbaserade Förenade Care AB.

Anne-Marie Wigertz, som är ordförande i äldre-och handikappnämnden säger att hon är väldigt nöjd med resultatet och att man fått in så många anbud med intressanta profiler.

Personal som i dag arbetar på de berörda boendena förutsätts följa med över till de nya arbetsgivarna.

Upphandlingen innebär att Äldre- och handikappnämnden genom avtal överlåter driften av verksamheterna på privata entreprenörer. Nämnden har dock kvar ansvaret för verksamheten. Avtalstiden kommer att vara fyra år med möjlighet till två års förlängning. 

Förenade Care AB som tilldelas Brandholmen har enligt beslutsunderlaget på ett utmärkt sätt beskrivit hur man avser att arbeta med sitt motto ”omtanke - vänlighet - service” i ett helhetskoncept. Bland annat ingår färgsättning och möblering av det nya boendet i konceptet. 

A&O Ansvar & Omsorg AB som tilldelas St: Anna och Björkgården har enligt underlaget till beslutet valt att som sin profilering arbeta med kommunikation.

St: Anna och Björkgården lämnas över 1 maj 2009 medan Brandholmen kommer att startas av den nya entreprenören när boendet står klart för inflyttning, troligen i början av 2010. Sammanlagt fick kommunen in anbud från sju anbudsgivare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".