Katrineholm

En gripen misstänkt för mordförsök

En 21-årig man greps natten till torsdag misstänkt för mordförsök i Katrineholm. Mannen är misstänkt för att tidigare under kvällen ha avfyrat ett flertal pistolskott mot flera målsäganden.

Den misstänkte gärningsmannen greps strax innan klockan ett, natten mot torsdag, i en lägenhet i Katrineholm, enligt polisen i Södermanland. 

Det var vid 21-tiden på onsdagskvällen som polisen fick ett antal samtal med uppgifter om bråk och eventuell skottlossning på Starrvägen i Katrineholm. Väl på plats kunde polisen bekräfta att skottlossning hade ägt rum på platsen, som spärrades av.  

Den misstänkta gärningsmannen lämnade platsen i en svart personbil, som senare på onsdagskvällen påträffades i Katrineholm och beslagtogs för en teknisk undersökning. 

Polisen i Södermanland uppgav i ett tidigt skede, i ett pressmeddelande, att de hade ett ganska säkert utpekande av den misstänkta gärningsmannen.  

Inga uppgifter finns om att någon har skadats vid skottlossningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".