katrineholm

"Stor osäkerhet för patienterna"

Nu kommer ytterligare kritik mot beslutet att ta bort narkosjouren, från Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Överläkaren Göran Elm, på medicinkliniken tror att politikerna inte fått tillräckligt med fakta inför beslutet.

– Jag är mycket kritisk för de patienter som är så dåliga när de kommer in att de måste få hjälp där är narkosläkaren nödvändig, menar Göran Elm.

Vad blir konsekvensen?

– Det blir ju inte lika säkert för patienterna och det blir också en mycket ojämlik vård om man jämför med att vara patient i Nyköping mot i Katrineholm, menar Elm.

Göran Elm menar att det är flera gånger per månad som man hamnar i situationer där narkosläkaren behövs. Och han undrar om landstingspolitikerna verkligen har fått ordentlig information inför det här beslutet.

– Om det är så att de tagit det här beslutet med full information så måste de gå ut och tala om för folk att det här kommer att minska säkerheten på narkosmottagningen, avslutar överläkare Göran Elm.

Jonas Carnesten
jonas.carnesten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".