Handboll

Oväntat jämnt när IFK vann

IFK Nyköping bjöds på oväntat hårt motstånd när bottenlaget Lidingö besökte Sporthallen i Nyköping. Till slut kunde dock serietvåan vinna med 28-26 (13-14).

Det unga Lidingö rivstartade matchen mot IFK Nyköping och ledde i inledningen med som mest 6-2.  Hemmalaget hade stora problem med Lidingös utgrupperade försvar samtidigt som lagspelet ersattes av individuella prestationer som inte var särskilt lyckosamma. Efter den första halvleken ledde Lidingö med 14-13

– Dom spelar starkt och tillsammans samtidigt som vi inte får hål på deras målvakt som är bra hela matchen, säger IFK:s niometersspelare Hampus Asp, som gjorde sju mål.

I den andra halvleken spelade serietvåan IFK upp sig något och tog över taktpinnen utan att kunna sätta in något avgörande ryck. Men när drygt fem minuter återstod ledde Nyköping med 27-23 och det var en ledning som skulle visa sig räcka, även om Lidingö pressade in i det sista. IFK:s målvakt Emil Persson stod för flera viktiga räddningar i den andra halvleken och var en starkt bidragande orsak till de två poängen. IFK saknade några spelare och vissa spelade med småskavanker vilket kan bli ett problem under avslutningen av säsongen. Hampus Asp tror dock att laget ska orka hela vägen.

– Ja. Vi orkar det för att vi vill det. Vi vill i alla fall få chansen att få kvala upp till Allsvenskan.

Målskyttar IFK: Andreas Asp 8 (3), Hampus Asp 7, Tobias Johansson 4, Simon Skuthälla 3, Fredrik Svensson 3, Marcus Pettersson 2, Tommy Dalin 1.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".