Nyköping

Smutsig krog kan tvingas stänga

En grillrestaurang i centrala Nyköping riskerar att stängas med omedelbar verkan av hälsomyndigheterna efter omfattande problem med städningen.

Kommunens livsmedelsinspektörer hotar nu att stänga en grillrestaurang i Nyköpings centrala delar. Kommunens livsmedelsinspektörer har gjort sammanlagt sex inspektioner på restaurangen och vid samtliga inspektionen hittat allvarliga brister i städningen. 

Och eftersom det inte blev någon förbättring trots att inspektörerna informerade om att tillståndet kunde komma att dras in om inte städningen bättrades, så har miljökontoret lagt fram ett förslag om tillfälligt återkallande av krogens godkännande som livsmedelsanläggning. Förslaget finns med på dagordningen till Miljönämndens sammanträde under måndagen. och går politikerna på tjänstemännens förslag så innebär det att krogen med omedelbar verkan måste sluta servera mat, vilket i praktiken innebär att restaurangen tvingas stänga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".