Avfallsbolag i Katrineholm säljs

Katrineholms kommun säljer Katrineholms Miljö- och återvinningsbolag, KMÅ, till Katrineholms energi, KEAB, som sedan i somras ägs av Tekniska verken i Linköping för 12 miljoner kronor. KMÅ anses vara för litet för att klara de hårdare miljölagarna.
Kjell Olofsson, vd på KMÅ, säger att försäljningen beor på att en liten kommun som Katrineholm inte ekonomiskt eller kunskapsmässigt kommer att klara av att möta de nya miljökraven som ställs inom avfall. Det handlar om nya och hårdare krav kring skötsel och hantering kring deponi och lakvattenhantering. Redan idag bränns hushållsavfall och brännbart avfall från Katrineholm i Linköping, säger Kjell Olofsson, vd på Katrineholm miljö och återvinning. Marita Bengtsson, kommunsstyrelsens ordförande i Katrineholm säger att taxorna inte ska påverkas av affären eftersom kommunfullmäktige i Katrineholm i fortsättningen också ska fatta beslut om taxorna. KEAB tar över KMÅ från och med årskiftet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".