Dåliga arbetsvillkor på Ryan Air

Det irländska flygbolaget Ryan Air, med en lågprislinje från Skavsta flygplats i Nyköping till London, dumpar priserna genom dåliga arbetsvillkor för dom anställda.
Det hävdar den fackliga organisationen HTF. Bland annat vägras de anställda på Ryan Air att vara med i facket. När det irländska flygbolaget Ryan Air rear stolar i sina plan från Nyköping till London för bara ett par hundra kronor så kan bolaget göra detta bland annat genom att utnyttja personalen på ett sätt som svenska eller skandinaviska flygbolag aldrig skulle kunna göra, menar HTF. Enligt HTF så finns det gott om exempel på hur de anställda tvingas arbeta under förhållanden som bara inte finns i vårt land. Barry Barrabel, Ryan Airs skandinaviske marknadschef tror inte att fltgbolaget skulle finnas idag om man tillåtit fackilg verksamhet - de anställda hade inte varit lika flexibla då, menar han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".