Eskilstuna

Danmark letar arbetskraft i Sörmland

Intresset har varit stort från Danmark att ta emot arbetskraft från Sörmland. Därför kommer det i början av februari hit danska arbetsgivare för att se vilken arbetskraft som finns och som kan vara av intresse.

Det var i slutet av förra året som arbetsförmedlingen i Eskilstuna åkte ner till Danmark för att se hur stort intresset var för att ta emot sörmländsk arbetskraft. Utbytet har gett stort gensvar eftersom arbetskraft behövs.

Det handlar bland annat om yrken som just nu har svårt att få jobb i vårt område.

– I Danmarks har de konstant ett behov av butiksarbetare, industriarbetare och elektriker bland annat, säger Mikael Lindbom

Vilka danska arbetsgivare och företag som är intresserade att anställa vill Mikael Lindbom inte uttala sig om, men det är en del stora företag.

– Jag träffar faktiskt fler och fler människor som pratar om Danmark. Det finns redan nu sörmlänningar som har etablerat sig där, säger Mikael Lindbom, rådgivare på Arbetsförmedlingen i Eskilstuna.

Arbetsförmedlingen erbjuder dock ingen ekonomisk hjälp vid eventuell flytt.

Micael Sternklint
micael.sternklint@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".