Länet

Landstinget vill spara på el och värme

Landstinget vill spara fyra miljoner kronor på el och värme och nästa vecka startar man en kampanj bland alla drygt 7000 anställda, där man bland annat uppmanar personalen att alltid stänga av belysning, datorer och annan utrustning när man lämnar arbetsplatsen.

Under två veckor ska personalen också ta del av en utställning som heter Stoppa onödan - var klimatsmart.

Årligen förbrukar landstingets verksamheter el för 50 miljoner kronor, samtidigt som uppvärmningen kostar 30 miljoner kronor. Målet är, enligt landstingsledningen, att få ner förbrukningen med fem procent.

– Den bästa energin, ur miljösynpunkt, är den vi aldrig förbrukar, menar Ylva G Karlsson, miljö- och folkhälsolandstingsråd. Vi behöver såväl strukturella åtgärder för att minska energiåtgången, som ett aktivt arbete där var och en av oss ser över våra vanor.  

Efter att utställningen visats i sjukhusmatsalarna kommer den att vandra vidare till sjukhusentréerna och därefter till vårdcentralerna runtom i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".